Alls negres, delícia culinària

Com és sabut, l’all és un ingredient indispensable de la cuina mediterrània des de fa més de 5.000 anys, originari d’Àsia central. No obstant això, avui us parlarem d’una variant totalment natural i amb unes propietats sorprenents que fins i tot, milloren les de l’all convencional: Aquest és l’all negre.

L’all negre és un producte 100% natural, que també pot ser utilitzat com a ingredient en moltes receptes de la cuina del nostre país, sent apte per qualsevol dieta saludable. El seu color és la conseqüència d’un procediment de fermentació i a més de conservar les propietats de l’all d’ús quotidià, n’incorpora de noves.

Un dels principals inconvenients de l’all convencional és l’olor que té tan característic i que és desagradable per moltes persones, ja que en molts casos també deixa mal alè. No obstant això, l’all negre no desprèn una olor tan especial ni tan intens, i per tant suposa una alternativa ideal per a tots aquells als que no els hi agrada l’all, i fins i tot, per aquells que els hi agrada l’all convencional però busquen la varietat.

A més a més, l’all negre proporciona una major prevenció de malalties tals com les de cor o càncer,  així com les seves propietats afecten positivament a conservar una pell més sana; sense taques ni arrugues.

A la cuina, és sens dubte una alternativa que suposa addicionalment un tret diferencial, ja que l’all negre també destaca per ser dolç i per poder ser utilitzat com un fruit sec.

A Can Pau Torrents acompanyem els nostres plats amb l’allioli d’all negre de diferents sabors com curri, regalèssia, sàlvia, wasabi, ceps, hibiscus…

Vine a tastar amb nosaltres les nostres receptes elaborades amb all negre. És tota una experiència gastronòmica, saludable i original.

 

Roser i Montse Babot

Masia Restaurant Can Pau Torrents
Sant Joan Despí, 9 de febrer de 2017