Cuida la teva salut, beu vi

Durant molts anys s’ha parlat d’una beguda alcohòlica beneficiosa per la salut en quantitats moderades: el vi. La seva història s’estén per milers d’ants i els professionals de la salut i de la investigació actual suggereixen que una copa de vi cada dia amb el dinar pot proporcionar alguna cosa més que una mica de relaxació.

Cal recordar que el vi és un suc de raïm fermentat. Durant el procés de fermentació desapareixen algunes propietats de la fruita però no totes. El raïm manté importants propietats al transformar-se en vi, com per exemple, la vitamina B, la qual intervé en el metabolisme dels greixos i dels hidrats de carboni, reduint el colesterol i millorant la circulació. El resveratrol es troba a la pell del raïm i ens aporta propietats antioxidants i vasodilatadors.

Amb tot això podrem dir que el vi en quantitats moderades conté molts beneficis cardiovasculars, produeix una acció anticoagulant, baixa la pressió arterial després del menjar en persones hipertenses, frena l’envelliment, té un efecte protector sobre la mortalitat per qualsevol causa i per últim, prendre una copa de vi dinant ens fa sentir bé perquè el nostre cervell allibera endorfines que augmenten la nostra sensació de plaer.

Això fa que quan prenem una copa de vi als menjars ens estem cuidant. Recordem que la quantitat a beure no són estàndards i per tant cal que cadascú sàpiga trobar la seva mesura d’acord amb les seves característiques i situacions personals.

Des de Can Pau Torrents  volem compartir aquest instant de salut i plaer. Us convidem a gaudir de la nostra cuina  i podeu consultar la varietat de vins a la nostra carta.

Cuida la teva salut, beu vi amb intel·ligència.

 

Roser i Montse Babot

Masia Restaurant Can Pau Torrents

Sant Joan Despí, 27 d’octubre de 2016