El nostre pitòspor

Avui us parlarem d’una de les nostres joies, el nostre Pitòspor. Deixarem a banda els nostres productes, plats, cuina, etc., i us explicarem un dels plaers quan hi som al jardí de la Masia.

Aquest arbust de port espectacular té com a nom, Pitòspor. És agradable i desprèn unes pures aromes fresques. Originari de la Xina i el Japó, es pot trobar arreu del món. Té una alçada de més de sis metres, unes fulles persistents i de color verd fosc a l’anvers i més pàl•lides al revers i amb unes flors petites de color blanc cremós. Molt apreciat com a planta ornamental. Els seus fruits esdevindran grocs en unes setmanes.

La nostra Masia Restaurant Can Pau Torrents està situat en el mateix emplaçament a on es va crear l’any 1723, el primer Jardí Botànic d’Espanya i el gabinet d’Història Natural del Principat. No seria d’estranyar que el nostre Pittosporum tobira (Pitosporo o Azahar de China) sigues d’aquesta data. Nosaltres l’hem conservat i cuidat perquè hi sigui sempre amb nosaltres i continuï sent un dels testimonis de la nostra història.

Ara està dins l’època de la seva plenitud!

Esperem que us hagi agradat!

Roser i Montse Babot Torrents
Sant Joan Despí, 9 de maig de 2014