L’apassionant món del vi DO Costers del Segre

A Can Pau Torrents ens agraden els productes de proximitat i avui us volem apropar a una de les estrelles del món de la restauració. Aquest és, el vi negre i en concret us parlarem de la Denominació D’Origen (DO) Costers del Segre.

DO Costers del Segre, està format per set territoris repartits al llarg de tota la conca del riu Segre i del Pirineu lleidatà. Pel seu caràcter interior allunyat del mar, ha fet que durant segles l’àrea estigués allunyada de les vies de comercialització, resultant uns vins amb trets propis i característics. Innovacions en les varietats de raïm i en els mètodes de producció. Va ser el primer lloc de Catalunya on es van introduir les varietats de cabernet sauvignon, merlot i chardonnay, al costat de les varietats autòctones, i es van adoptar les tècniques californianes de vinificació. DO Costers del Segre destaca per la seva qualitat i producció i pels cellers amb encant situats a bells paratges naturals.

A més, disposen d’una trentena de tipus de raïm i en volem destacar les varietats negres:  Syrah i Garnatxa Tintorera.

A continuació us presentem un dels nostres Cellers favorits: Costers del Sió!

Un projecte vitivinícola destinat a aconseguir uns vins d’alta qualitat, amb tots els matisos i sabors que ens ofereix aquesta ribera, pels seus sòls i pel seu microclima. Té una extensió de 700 ha, de les quals 71 ha, estan dedicades al cultiu de la vinya, per elaborar exclusivament els vins de Costers del Sió.

El celler, fundat el 16 de juny de 2006, està dotat d’unes instal·lacions amb la més alta tecnologia, que permeten treballar cada varietat de raïm de manera individualitzada, sempre amb l’objectiu d’aconseguir el millor de cada vi.

Al nostre restaurant trobaràs el “Siós Cau del Gat”.

És un vi negre de la D.O. Costers del Segre elaborat per Costers del Sió. Aquest vi és un cupatge de les varietats Syrah (85%) i Garnatxa (15%). Els raïms de Siós Cau del Gat es veremen en petites caixes de 18 quilos perquè el pes de les grans no faci que s’aixafin entre ells i aquests fermentin abans d’hora.

Després de la verema es realitza un procés de selecció i una prefermentació en fred per extreure totes les aromes dels grans. També s’encuba durant unes quatre setmanes a temperatures controlades i amb diversos remuntats i delestatges.

Finalment, Siós Cau del Gat efectua una criança de 9 mesos en bótes de roure francès de 300 litres. El cupatge definitiu es produeix abans de l’embotellatge.

Us esperem a Can Pau Torrents per tastar el Siós Cau del Gat o qualsevol dels vins de la nostra carta

 

Restaurant Masia Can Pau Torrents

Sant Joan Despí, 13 de març de 2018