L’hort de proximitat

A Can Pau Torrents tenim molt present que per portar una dieta saludable i variada és molt important tenir en compte la qualitat dels aliments. Perquè aquests siguin rics i frescos s’han de consumir productes de proximitat. Molt sovint es parla de la importància de consumir productes de temporada i proximitat i ens trobem que aquests dos conceptes van sempre de la mà i que difícilment podem separar-los.

Quan parlem de proximitat es fa referència a aquells productes que es produeixen en un radi de distància entre productor i consumidor relativament proper. Això és important perquè en primer lloc, és més sostenible, tant ambientalment com econòmicament i ajuda a reforçar l’economia de la gent del voltant. Si coneixem la procedència dels productes, disposem de més informació de qui els ha produït i com s’han produït i això ens dóna una major confiança.

D’altra banda, quan parlem de temporada, fa referència al temps (moment) i defineix aquells productes (principalment fruita, verdura, bolets i peix) que, de manera natural i a causa del seu cicle biològic, es troben en el punt òptim de consum en algun moment de l’any. Aquests productes seran també més assequibles econòmicament, ja que hi haurà més oferta. El motiu pel qual és important tenir en compte aquest factor és que transportar-los des de tan lluny fa que els productes hagin de viatjar molt, que estiguin recollits quan encara no estaven en el punt òptim de maduració (per allargar la seva perdurabilitat durant el transport) i en definitiva, que no els trobem tan bons i siguin més cars.

Aquí, tenim un hort a tota l’àrea que envolta Barcelona, ​​molt rica en el cultiu de verdures, hortalisses, etc. Comarques com el Baix Llobregat, el Maresme i el Vallès s’abasteixen de la mateixa. A més, a Barcelona trobem el Mercabarna, que és un mercat molt important, la societat gestora de la Unitat Alimentària que concentra els mercats majoristes així com nombroses firmes d’elaboració, comerç, distribució, importació i exportació de productes frescos. És aquí on els pagesos dels horts esmentats anteriorment venen el seu producte fresc i de temporada. En definitiva, serà de vital importància promoure activitats que contribueixen a millorar els hàbits alimentaris de la població, a favor d’una dieta sana i equilibrada.

La nostra carta  està composta en la seva majoria, per productes de temporada i proximitat. Per nosaltres és vital i pensem que els nostres clients han de gaudir de la frescor i sabor que els conreus dels volants ens donen.

Roser i Montse Babot

Masia Resaturant Can Pau Torrents

Sant Joan Despí, 13 de maig de 2015