Pop a la brasa

A Can Pau Torrents ens agrada conèixer els productes que oferim als nostres clients i per això us presentem un dels menjars més exquisits del fons marí.

El pop és un mol·lusc cefalòpode que té 8 braços o tentacles i que fa entre 40 i 60 cm, tot i que hi ha exemplars més grans. Viu en fons rocosos que tinguin forats, coves o escletxes on es pugui amagar; entre la superfície i 100 metres de fondària. S’amaga entre les escletxes de les roques del fons marí i tapa l’entrada amb pedres o closques. Es mou generalment de nit arrossegant-se per terra o nedant, tot i que no és gaire ràpid. És de color grisós o marronós, però  en cas de perill canvia de color per assemblar-se al lloc on està o llença un núvol de tinta que enterboleix l’aigua.

A Can Pau Torrents ens inclinem per servir les potes de pop senceres o en trossos grossos cuits a la brasa després de bullir-los. La millor manera és fer-los a la brasa, una mica apartades del foc, perquè es vagin escalfant per dintre mentre es torra la pell i agafen un punt fumat, i a nosaltres ens agrada fer-ho amb oli fumat de farigola i romaní amb all.

Us convidem a gaudir d’aquest mol·lusc tan exquisit i fet amb tota la passió i entusiasme de la nostra cuina, o podeu consultar la varietat dels nostres plats a la nostra carta. 

Us esperem a la Masia!

Roser i Montse Babot
Masia Restaurant Can Pau Torrents
Sant Joan Despí, 30 de maig de 2016