Puputs a Can Pau Torrents

Ja estem al març i això vol dir que el bon temps de la primavera s’acosta i amb això, a Can Pau Torrents gaudim de la companyia dels nostres amics els puputs que es troben a gust en el nostre jardí.

El puput és un ocell que sol viure en zones obertes, horts i boscos. Defuig l’alta muntanya i les zones muntanyenques de bona part de la Catalunya humida. Menja llagostos, formigues, grills, erugues, aranyes, cucs de terra i larves d’insectes. Fa el niu en forats d’arbres vells o de murs o cases enrunades. El niu és molt senzill, fet amb només algunes herbes o branquetes. El seu cant és molt fàcil d’identificar, ja que fa “pu-pu-put” i el repeteix moltes vegades des de terra. Acostuma a menjar a terra, caminant tranquil·lament d’un lloc a l’altre mentre va picotejant. A la tardor emigra cap al nord i centre d’Àfrica, retornant al febrer següent, tot i que als Països Catalans també se’n troba un contingent hivernant que està creixent. Tot i que les seues poblacions són elevades, s’ha observat en els darrers anys una disminució deguda, probablement, a la reducció de zones agrícoles de secà. També és una espècie que es veu afectada per l’ús generalitzat d’insecticides i pesticides.

A més, es diu que és un ocell presumit i que si se l’engabia, s’ensopeix i no canta perquè no pot fatxendejar el seu plomall ni la seva corona. Acostumen a arribar per allà Setmana Santa, i per això es deia:

Si per Setmana Santa

el puput no canta,

és pres o és mort,

o és a França.

Per la seva bellesa ha interessat a l’home des del temps dels faraons. La seva dieta i la seva fortor han d’haver estat de les raons per les quals la puput s’inclou en l’Antic Testament en la llista d’aus no netes. Són innumerables les fites en totes les èpoques i cultures (mitologia romana i grega, poesia clàssica xinesa per la seva bellesa única, etc.) i en religions con el judaisme i l’ islam

Ara és el temps de veure’ls en acció, ens podeu visitar al nostre restaurant  i aprofitar per començar a gaudir de la nostra terrassa i el nostre menjar.

Aquí hi serem!

 

Roser i Montse Babot

Can Pau Torrents

Sant Joan Despí, 17 de març de 2015