Sant Jordi

Símbol de la cultura i de l’amor i reivindicació de la cultura catalana, el 23 d’abril a Catalunya es celebra La Diada de Sant Jordi amb el Dia del Llibre i la Fira de les Roses.

A Catalunya la festa s’ha convertit en una de les diades més populars i celebrades i ha ajudat molt a difondre els llibres i la lectura. La data coincideix amb el dia de la mort de l’escriptor català Josep Pla, de l’autor més famós en llengua anglesa, William Shakespeare i del creador del Quixot, Miguel de Cervantes. Durant tot el dia els carrers s’omplen de parades plenes de llibres i els escriptors presenten i signen els seus llibres.

La tradició popular de regalar roses és molt antiga ja que és té constància des del segle XV. Segons la mateixa, el noi acostuma a regalar una rosa a la noia, la qual torna l’obsequi amb un llibre. En un sol dia es regalaran milions de roses i es compren una gran part dels llibres que es venen en tot l’any.

A més, cal destacar que és el dia dels enamorats a Catalunya en record a la gesta del Sant en salvar a la princesa del drac. Altres diuen que per festejar el Sant, a Barcelona, la noblesa celebrava al Born torneigs, justes i altres jocs d’armes, i les dames eren obsequiades amb roses i flors.

Creats pel Gremi de Flequers de Barcelona, el pastís i el pa de Sant Jordi són dos productes que s’elaboren per la diada de Sant Jordi. És un pa que representa l’escut de Catalunya, quatre barres vermelles sobre un fons groc. El pa s’obté a partir de nous, sobrassada i formatge, el que fa que sigui un pa gustós i aromàtic. Per altre banda, el pastís de Sant Jordi és un pa de pessic tallat diverses vegades i farcit amb crema de mantega per semblar les pàgines d’un llibre.

A Can Pau Torrents, Sant Jordi és un dia molt especial. Si vols celebrar-lo a la nostra Masia Restaurant aquí hi serem.

Roser i Montse Babot

Masia Restaurant Can Pau Torrents

Sant Joan Despí, 16 d’abril de 2015