Temps de carxofes a Restaurant Masia Can Pau Torrents

Tot just hem començat l’hivern i una de les incorporacions gastronòmiques d’aquesta època de l’any a casa nostra, són les carxofes.

Com a producte de proximitat, les carxofes (les tenim de molta bona qualitat al Baix Llobregat propici pel seu clima suau), ens ofereix diferents possibilitats de ser cuinades i gaudir-les del seu sabor immillorable. La carxofa més preuada és la denominada Blanca de Tudela, cultivada principalment a  Navarra, La Rioja, Múrcia, Alacant i el nord de Castelló.

La planta que pot arribar fins a dos metres d’alçada, té el seu origen al Mediterrani i al nord-est d’Àfrica. A Egipte ja era coneguda i Itàlia és el productor més important. Rica en hidrats de carbono, en minerals com el sodi, potassi, fòsfor i calci i pel que fa a vitamines, principalment la B. Amb propietats saludables per les secrecions biliars,  diürètiques i efectes per la reducció del colesterol.

Les possibilitats gastronòmiques de les carxofes són moltes i molt variades. Des de les típiques fetes a la brasa, les farcides  de carn, pernil, etc., les arrebossades amb farina i/o ou, les bullides i marinades, fins a l’acompanyament perfecte a la carn, al peix (sèpia), a l’arròs, etc.

Nosaltres al nostre Restaurant Masia ja les tenim, podeu venir a gaudir-les.

Us esperem !!!

Restaurant Masia Can Pau Torrents, 10 de gener de 2014