Vins del Montsant

Des del 2002, tenim a Catalunya una nova D.O (Denominació d’Origen) ubicada a la Serra del Montsant, dins la comarca del Priorat al sud del país. Sorgida amb força, destaca per la producció de vins d’alta qualitat. Un vi fet en un clima de contrastos, una orografia accidentada, una variabilitat de sòls, de raïms, elaborat amb uns processos amb cura i a on la intervenció de les persones, els fan diferents de la resta de vins produïts al país.

Els vins negres són els més comuns, malgrat que també estan present els bancs i rosats, inclús els vins generosos (dolços, rancis i misteles).

La D.O Montsant,la gran majoria de la producció de raïm correspon a varietats negres. Destaquem la garnatxa i la carinyena (també anomenada samsó) que són les històriques del territori, per ser les que s’adapten millor a les condicions de la terra i les que transmeten la identitat d’aquesta denominació d’origen.

Respecte als vins blancs, la varietat del raïm són principalment garnatxa blanca i macabeu.

A la comarca del Montsant conviuen en l’actualitat grans cooperatives agrícoles amb bodegues particulars que en la seva majoria són de tradició familiar. Tots comparteixen el mateix objectiu, elaborar un vi de qualitat, amb entusiasme, dedicació i comandants en molts casos, per enòlegs joves formats al territori.

A Can Pau Torrentsdisposen a la nostra carta de vins  de vins de DO Montsant, tan negres (Bodegues Ediciones I-Limitadas, Celler Masroig, Portal del Montsant, Vinyes Domènech i Mas Roig)  com blancs (Celler Masroig i Vinyes Domènech).

Gaudeix de la nostra cuina acompanyada d’una selecció de vins pensats per delectar als nostres clients.

Masia Restaurant Can Pau Torrents

Sant Joan Despí, 3 d’abril de 2017